Spodbuda mladim za inovativnost in tehniko

29. 9. 2023
Razvojni center Novo mesto je organiziral tretjo Akademijo RRA GIZ na temo Robotika in zabavno programiranje, ki je potekala 19.9.2023 v prostorih Podjetniškega inkubatorja Podbreznik.
Spodbuda mladim za inovativnost in tehniko

Razvojni center Novo mesto je organiziral tretjo Akademijo RRA GIZ, ki je potekala 19.9. v prostorih Podjetniškega inkubatorja Podbreznik. "Na interaktivnem dogodku smo preko inovativnih programov udeležencem iz drugih regionalnih razvojnih agencij prikazali delovanje Razvojnega centra Novo mesto. Udeleženci so imeli priložnost v praksi skozi zanimive izzive spoznati naše delo z mladimi. Tako kot to počnejo mladi na delavnicah, so se preizkusili tudi v sestavljanju robotkov in se jih učili programirati," je povedala Maruša Bukovec iz Razvojnega centra Novo mesto.

Razvojni center Novo mesto namenja veliko pozornosti mladim in je skozi leta razvil številne programe, ki spodbujajo k razmišljanju izven okvirjev, k iskanju inovativnih rešitev in spodbujanju podjetniške žilice. Eden takšnih programov je tudi program Robotika in zabavno programiranje, katerega cilj je dvig tehniške kulture in zanimanja za tehniko in naravoslovje, kar prispeva tudi k večjemu deležu mladih, ki se bodo odločali za tehniške poklice.

Združenje RRA GIZ je ustanovilo Akademijo RRA, da bi še okrepila sodelovanje in izmenjavo znanj med razvojnimi agencijami. Dvanajst razvojnih agencij ima namreč zaposlenih več kot 220 strokovnjakov na področju regionalnega razvoja - Akademija tako postaja platforma, kjer strokovnjaki za regionalni razvoj izmenjujejo znanja za nadgradnjo kompetenc ter vzpostavitev močne mreže med agencijami.

Spodbuda mladim za inovativnost in tehniko
Spodbuda mladim za inovativnost in tehniko
NAZAJ NA VRH