Razvojne agencije ostajajo ključne vstopne točke za investitorje

13. 3. 2023
Razvojne agencije ostajajo ključne vstopne točke za investitorje

12 regionalnih razvojnih agencij tudi v letu 2023 nadaljuje projekt Regionalnega skrbništva na področju internacionalizacije in tujih neposrednih investicij pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija. Regionalne razvojne agencije z vse Slovenije so v preteklih dveh letih opravile ogromno delo pri povezovanju ekosistema, ki v Sloveniji skrbi za tuje neposredne investicije ter vzpostavitvi in osveževanju centralne baze v kateri se zbirajo relevantni podatki za potencialne investitorje in zainteresirano javnost.

Regionalne razvojne agencije tako še naprej bdijo nad ažurnostjo in pretočnostjo podatkov oziroma informacij iz lokalne in regionalne na državno raven in obratno. Vsak član delovne skupine je zadolžen za spremljanje dogajanja na področju nacionalnih usmeritev ter strateških usmeritev gospodarstva in občin znotraj svoje regije in širše. To mu omogoča edinstven vpogled in sposobnost prepoznavanja potencialnih investicijskih priložnosti, perspektivnih startup/scaleup podjetij in drugih inovativnih podjetij ter gospodarskih subjektov s potencialom širitve.

Podatki se zbirajo v centralni bazi podatkov*, kjer so dostopni vsem potencialnim investitorjem. Za ustrezen prenos podatkov delovna skupina izvaja tudi aktivnosti namenjene promociji investicijskih priložnosti in poslovnega okolja ter nalog samega regionalnega skrbništva. Na ta način pomagajo pri dvigu kompetenc na področju internacionalizacije in tujih neposrednih investicij na regionalni ravni ter posledično večajo število realiziranih investicij, delovnih mest in izvozno orientiranih podjetij.

NAZAJ NA VRH