%%SUBJECT%%
%%PREVIEWTEXT%%

Gospodarsko interesno združenje regionalnih razvojnih agencij (RRA GIZ) krepi svojo vlogo kompetentnega sogovornika v regionalnem, nacionalnem in mednarodnem okolju. Eden od ciljev združenja je tudi ustrezna komunikacija s katero predstavljamo temeljna področja delovanja in ključne koristi razvojnih agencij, ki so generator sredstev in koordinator regijskih projektov, kar prinaša prednosti za celotno državo, občine, predstavnike gospodarstva in vse, ki so vključeni v razvojne projekte. Tudi zato je pred vami novičnik RRA GIZ v katerem boste našli aktualne teme, novice iz naših regij pa še namige za izlete - predvsem na destinacije, ki so se razvile s pomočjo evropskih in državnih razvojnih sredstev ter v sodelovanju z regionalnimi razvojnimi agencijami.

Trenutno so najbolj aktualne teme, ki jih obravnava RRA GIZ - izvajanje Dogovora za razvoj regij (DRR) v obdobju 2021-2027, priprava spremembe Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja (ZSRR-2), tehnična pomoč regijam, izvajanje regionalnega skrbništva in regionalno prostorsko planiranje.

Več o krepitvi razvojnih regij in regijskega sodelovanja pa si preberite na prenovljeni spletni strani združenja: www.rra-giz.si

Združenje RRA GIZ je ustanovilo Akademijo RRA, ki predstavlja priložnost za krepitev sodelovanja in izmenjavo znanj med razvojnimi agencijami. Dvanajst razvojnih agencij ima zaposlenih več kot 220 strokovnjakov na področju regionalnega razvoja - Akademija tako postaja platforma, kjer strokovnjaki za regionalni razvoj izmenjujejo znanja za nadgradnjo kompetenc ter vzpostavitev močne mreže med agencijami.

Novice iz naših regij

Namigi za izlete

Rudnik Sitarjevec: več kot 60 različnih mineralov in najhitreje rastoči kapniki v Evropi

Rudnik Sitarjevec Litija sodi med najbogatejša nahajališča mineralov v evropskem in svetovnem merilu. Spustite se kot rudarji v globine rudnika, sprehodite se po blatnemm rovu med barvitimi minerali in najhitreje rastočimi kapniki na svetu ter prisluhnite rudarskim zgodbam v sodobnem podzemnem muzeju. Novost: Sitarjevški hodi, posebno kulinarično doživetje za gurmane. 

Več

Štajerska. Urbanaravni užitek! 

Si predstavljate destinacijo, kjer ne rabite izbrati med urbanim in naravnim svetom, saj se lahko obema predate v prepletu? Ta mesec smo lansirali novo blagovno znamko Štajerska in spletni portal www.stajerska.si, kjer lahko raziskujete čudesa Štajerske, načrtujete svojo naslednjo pustolovščino in se potopite v edinstveno kombinacijo urbanega in naravnega užitka. 

Več

Kardoševa ulica 2
9000 Murska Sobota
Na voljo smo vam:
PON–PET
(7.–15. ure)

Sporočilo ste prejeli na e-naslov %%RECIPIENT%%.

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in določili GDPR uporabljamo vaš e-naslov izključno za namen obveščanja po e-pošti. Kadarkoli lahko pisno ali na drug dogovorjen način zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke. Če želite kakršnokoli spremembo (izbris, vpogled, popravek, prenos ali ugovor) v zvezi s svojimi osebnimi podatki, ki ste nam jih dali v preteklosti, nam to lahko sporočite po elektronski pošti info@rra-giz.si.

Če se želite odjaviti iz seznama, lahko to storite TUKAJ.

Sporočilo vam je bilo poslano v imenu RRA GIZ – Združenje regionalnih razvojnih agencij Slovenije, Kardoševa ulica 2, 9000 Murska Sobota.